PROFIL DOKTER

drg. Arya Adiningrat, Ph.D

Gigi & Mulut

Drg. Gigi Arya lahir di sleman pada tahun 1984. meyelesaikan studi pendidikan dokter gigi di fakultas kedokteran gigi UGM yogyakarta pada tahun 2009. mulai tahun 2009 drg. Arya telah bergabung dengan prodi kedokteran gigi UMY dan menjadi staff pengajar di bagian biologi mulut dan biomedika. drg Arya memperoleh gelar Ph.D pada tahun 2015 dari Universitas Tokushima, Jepang.

Ketekunan, kesabaran serta keseriusan dalam upaya penyelenggaraan pelayanan kesehatan gigi dan mulut yang berorientasi pada pasien merupakan motivasi dan tanggung jawab utama dalam memberikan pelayanan kepada pasien.

Selain menunaikan tugasnya sebagai dokter gigi di Rumah Sakit JIH, drg Arya juga banyak melakukan penelitian dan menulis jurnal Internasional dan menjadi narasumber dalam berbagai event ilmiah.

Dengan segudang ilmu kedokteran gigi yang dimiliki, membuat pasien tidak salah pilih apabila bekonsultasi dan periksa dengan drg. Arya, yang memang terkenal ramah, perhatian dan teliti ketika memeriksa pasien.

(Doctor of Philosophy — Ph.D in Dental Sciences) – Scholarship from DGHE Ministry of Indonesia 2011-2015

2015 :

Department of Oral Biochemistry and Molecular Biology

Graduate School of Oral Sciences The University of Tokushima

Tokushima 770-8504

Japan

2009 :

Faculty of Dentistry, Gadjah Mada University, Yogyakarta, Indonesia. (D.D.S. / drg., General Dentist Practitioner)

2016 – now : Potency of propolis from Apis Trigona sp for oral medicament development and application.

2016 (Oct-Dec) : Short-term post-doctoral research in investigating SP6 interacting molecules (Funded by Fujii Otsuka Research Grant 2016)

2013 – 2015 : Isolation and characterization of dental epithelial cells derived from AMI rat

2011 – 2015 : The role of Ctip2 in Sp6 regulation in dental epithelial-derived cells

2005 – 2007 : The effect of propolis-containing toothpaste in gingival health status

1. Training on endodontic rotary and reciprocating system (Protaper next and wave one gold), by Dentsply Goes to Campus, 23rd September 2017, RSGM-UMY, Yogyakarta (As a participant).

2. Master course on composite restoration, by Tokuyama Dental (Dr. Yoshitaka Nijitomi, D.D.S) and Revolution Dental, 13-14th July 2017, RSGM-UMY, Yogyakarta (As a hands on participant).

3. Staff refreshment course on restorative class II total solutions, by Dentsply Sirona, 24th February 2018, RSGM-UMY, Yogyakarta (As a participant).

4. Training Nasional on Good Clinical Laboratory Practice (GCLP), by Regional training center for health research FK UGM and TDR-WHO, 29-31st August 2017, Ballroom Phoenix Hotel, Yogyakarta (As a participant).

5. Training on Good Clinical Practice (GCP), by Regional training center for health research FKUGM TDR-WHO and FKIK-UMY, 18-20th January 2018, Yogyakarta (As a participant).

6. Jogja Dentistry ‘Lifelong Learning of Dentistry’, by PDGI Cabang Kota Yogyakarta, 29-30th September 2018, Neo Awana Hotel, Yogyakarta.

7. Summer School Program 2018, The modern technology for studying microbiome, 6-17th August 2018, National Cheng Kung University.

8. The 4th DREAM (Dental Research Exhibition and Meeting), Enhancing beauty through esthetics and rehabilitative in dentistry, by the Dental School of Medicine and Health Science Faculty UMY, 3-4th August 2018, Alana Hotel, Yogyakarta (As a committee, participant and practitioner).

9. Seminar ‘When the picture really matters’, by IKGEI (Ikatan Kedokteran Gigi Estetik Indonesia), 1st November 2018, RSGM-AMC UMY, Yogyakarta (As a participant).

10. Seminar ‘Dental implant dalam perspektif Islam’, by PDGI cabang Kota Yogyakarta, 7th July 2018, Yogyakarta (As a participant).

11. The 5th Continuing Dental Education, New Horizon in Oral Care for Special Needs and Dental Excellence Technologies, 4-5th August 2017, Convention Hall Asri Medical Center, Yogyakarta (As a participant).

12. The 15th Emergency Dental Practice (Dental Basic Life Support), by PSPDG-FKIK UMY dan RSGM-P UMY, 13-14th January 2017, RSGM UMY, Yogyakarta (As a committee).

13. Pelatihan Etik Dasar dan Lanjut, by Komisi Etik Penelitian dan Pengembangan Kesehatan Nasional Kementrian Kesehatan Republik Indonesia - bekerjasama dengan KEPK FKIK UMY, 13-15th September 2017, Yogyakarta (As a participant).

14. Seminar Etika dan Hukum Kedokteran Gigi ‘Penyelenggaraan praktek kedokteran yang baik berdasarkan etika, disiplin, dan hukum kedokteran’, by PSPDG FKIK UMY, 10 Mei 2017, RSGM UMY, Yogyakarta (As a committee).

15. The 2nd LAM-PT Kes annual meeting, Seminar nasional ‘LAM-PTKes mengoptimalisasi peran anggota organisasi melalui akreditasi dan peningkatan kualitas berkelanjutan menuju rekognisi global’, 9th May 2018, Sheraton Grand Jakarta, Gandaria City Hotel, Jakarta (As a participant).

16. Temu Ilmiah dan Pameran IV Ikatan Peminat Ilmu Material dan Alat Kedokteran Gigi Indonesia (TIP-IPAMAGI IV), 3-4th February 2017, Yogyakarta (As a participant).

17. The 2nd Regional Oral Biology Scientific Meeting ‘Applied Oral Biology Research’, by PBOI (Persatuan Biologi Oral Indonesia), 3-4th November 2017, Bandung (As a participant).

18. Workshop Bioinformatika ‘Pendekatan in silico untuk eksplorasi bahan alam: prediksi aktivitas, molecular docking dan pathway analysis’, by Health Education Research Center FKIK UMY, 24th October 2018, Kampus Terpadu UMY, Yogyakarta (As a participant).

19. Workshop Molecular Genetics on NGS Application, 15th March 2018, Faculty of MedicinePublic Health and Nursing, Gadjah Mada University, Yogyakarta (As a participant).

20. Joint Meeting Digital Dentistry in Lombok, Hands on Superbond Unique Cement, 13-15th January 2017, Mataram City (As a participant).

Senin -
Selasa -